UNGHUNDSKURS
Unghundskurs slyngelkurs Stockholm Urban Dogs


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2


En slyngelkurs i vardagslydnad med koncentration på att kunna gå bra i koppel och inkallning. Du lär dig parera alla impulser att kasta sig iväg till andra roliga saker, istället för att vara med matte/husse.

DET HÄR ÄR KURSEN FÖR DIG SOM GÅTT TONÅRSKURSEN OCH VILL FORTSÄTTA TRÄNA MED MER FRESTELSER OCH STÖRNNINGAR.

DEN HÄR KURSEN KAN DU GÅ FLER GÅNGER

Vid det här laget har du säkert märkt, att träning är färskvara. På Unghundskursen, börjar vi ställa lite högre krav. Du får jobba med frestelser,och störningar som din hund utsetts för dagligen och lära dig hur du hanterar dem.


Plats: Rålambshovsparken, Tantolunden. Humlegården, Vasaparken, Hagaparken


UNGHUNDSKURS FORTSÄTTNING 2

REKOMENDERAS FRÅN CA 7 MÅN OCH ÄLDRE


Vardagslydnad med koncentration på att gå bra i koppel, impulsträning, inkallning och kunna gå lös vid sidan under ordnade omständigheter.


Unghundskursen är nästa steg för dig som gått Tonårkursen . Vi kommer att utmana er med stadens frestelser och störningar.

Unghundstiden sträcker sig många gånger fram till 3-4 års åldern beroende på ras. Du har säkert märkt att nya faser kommer hela tiden för din hund. Unghundskursen är för dig som vill träna på hur ni ska parera och klara av alla störningar och frestelser som finns i vår vardag. Att bo i en stad som vi gör ställer lite andra krav på oss hundägare.

 • Hur hanterar du ett möte med en annan hund när din egen bara vill hälsa och kanske skäller?
 • Hur lyckas du gå förbi en slängd hamburgare utan att din hund kastar sig över?
 • Kan jag få min hund att gå normalt i koppel?
 • Kan man få till en inkallning när det är annat som är roligare?


Det är lite av det vi kommer att ta upp på Unghundskursen. Vi kommer att jobba med de grunder som ni har lärt in på Valpkursen/Grundkursen samt Tonårskursen. 

 

 • Du får träna på allt det ni måste handskas med i vardagen i Stockholms stad. Vi lägger in frestelser och störningar vid koppelgående och inkallning  i form av mat, leksaker och  kompisar, för att göra det lite svårare och mer utmanande för er. Precis så som er tillvaro ser ut i staden.


 • Naturligvis lägger vi ner mycket tid på koppelträning. Vi jobbar med att gå förbi olika frestelser och olika lydnadsmoment som förbättrar och underlättar era promenader i Stockholm.


 • Du och din hund kommer att jobba en hel del med ”stanna signalen”, och säkerställa att den fungerar i skarpt läge.


  • Du får träna med lek och roliga övningar för att förstärka din hunds vilja att samarbeta med dig. Du kommer även att lära dig bra och roliga aktiveringsövningar att använda dig av i vardagen och i en stad som Stockholm.


  • Vi jobbar mycket med stadgan och impulskontrollen, som är grunden för att inkallningen ska lyckas

  VI HAR UTVECKLAT OCH FÖRBÄTTRAT VÅRA KURSER FÖR ATT PASSA ER SOM BOR I STAN OCH HAR MÅNGA HUNDMÖTEN OCH ANDRA FRESTELSER ATT PASSERA 

   Målsättningen på undhundskursen är att vi försöker jobba med våra hundar, som om de vore lösa.  På så vis lär vi oss att använda oss själva som verktyg istället för att dra i kopplet.

   Vi tar hänsyn till dig som individ och anpassar träning efter vad just ditt mål är och var i utvecklingen ni är.   


   Från ca 10 månader

   TILL DIG SOM HAR GÅTT UNGHUNDSKURSEN TIDIGARE, SÅ HAR VI GJORT OM DEN TILL ATT UTMANA ER ÄNNU MER. DET ÄR MED ANDRA ORD EN UTMÄRKT IDÉ ATT GÅ DEN IGEN MED NYA UTMANINGAR

   !!!!!!!

   UNGHUNDSKURS 

   ONSDAGAR 11:e MAJ

   18:30-19:45


   VASAPARKEN, SABBATSBERG

   4 TILLFÄLLEN 1 990 kr

   ALL TRÄNING SKER UTOMHUS

   VASAPARKEN ONSDAG 11 MAJ

   VASAPARKEN ONSDAG 18 MAJ

   VASAPARKEN ONSDAG 25 MAJ

   VASAPARKEN ONSDAG  1 JUNI

   Instruktör: LOTTA NORMAN

   MAX 6 DELTAGARE

   Unghundskurs labradoodle Stockholm Urban Dogs

   ÄR DIN KURS FULLBOKAD? I bland blir det en plats ledig. 

   Stadga går ut på att du lär din hund att inte frestas av allt i sin omgivning. Det kan vara kompisar, fåglar, roliga barn mm.

   Din hund kan säkert både "sitt" och "ligg" gå vid sidan. Men kan den "förbli kvar" i det du begär en längre tid när den är frestad av annat?

   Kan din hund komma på inkallning, när det sitter fåglar bredvid?

   Stadga tränar vi in med hjälp av en massa roliga frestelser. Vi förlänger tiden successivt. Till slut kommer du att kunna lita på din hund.


   Stadgan kommer väl till pass i vardagen, då den säkrar upp farliga situationer, som att inte hoppa ur bilen när dörren öppnas, inte springa hejdlöst fram till främmande hundar. Genom att träna in stadga kommer du att uppleva en större trygghet med din hund.